Maapiiri
Maalämpöjärjestelmän asentaminen alkaa maapiirin tekemisellä. Maapiirillä tarkoitetaan lämpökaivo, pintamaa- tai vesistöpiiriä. Ammattilaisemme suunnittelevat mitoitusohjelmien avulla riittävän mittaiset maapiirit. Lämpökaivot ovat selkeästi suosituin vaihtoehto. Lämpökaivon poraus tehdään porausvaunulla. Porauskalustoon kuuluvat myös kuorma-autossa oleva kompressoriyksikkö sekä kontti, johon porausjäte johdetaan. Yhden lämpökaivon poraaminen kestää yleensä päivän. Kun kaivot on porattu oikeaan mittaansa, kaivetaan vakkavetoura kaivolta jakokaivolle, jossa kaikki lämpökaivot yhdistetään. Jakokaivolta kaivetaan vaakakaivanto rakennukseen ja tehdään läpiviennit sokkelirakenteeseen. Vaakakaivuiden jälkeen lämpökaivot ja vaakakaivot peitetään, sekä tasoitetaan haravapintaan. Maapiiri täytetään etanoliliuoksella ja koepaineistetaan mahdollisten vuotojen havaitsemiseksi.
Laitteiden toimitus ja asennus
Maalämpöpumppu, varaajat ja mahdollinen sähkökattila toimitetaan asennuskohteeseen. Vanha lämmityslaitteisto puretaan ja viedään pois yleensä ennen uuden asentamista. Mikäli tilaa on, voidaan uusi laitteisto asentaa vanhan laitteiston rinnalle, jolloin lämpökatkoja ei käytännössä synny lainkaan.
Seuraavaksi vuorossa on uuden maalämpölaitteiston asentaminen. Maalämpöpumppu kytketään talon lämmönjako-, käyttövesi- ja sähköjärjestelmään. Lisäksi lämpökaivojen keruuputkisto asennetaan maalämpöpumppuun. Asennuksen yhteydessä vanhat paisunta-astiat, syöttösekoitusventtiili, muut venttiilit, turvakytkimet ja kiertovesipumput uusitaan. Putkistot eristetään ja tehdään tarvittavat rakennustekniset työt. Järjestelmä pyritään rakentamaan mahdollisimman pienillä vesi- ja sähkökatkoilla.
Käyttöneuvonta
Asennuksen jälkeen saatte opastuksen järjestelmän käyttöön. Opastuksen jälkeen hallitsette käyttäjälle kuuluvat lämpötilan ja käyttöveden säädöt sekä tiedätte miten järjestelmän toimintaa tarkkaillaan.